کشنده‌ترین سرطان در ایران کدام است؟ 

کشنده‌ترین سرطان در ایران کدام است؟ 

افرادی که رژیم غذایی آن‌ها پر از غذا‌های دودی، شور یا ترشی باشد، ممکن است در معرض خطر مضاعف ابتلا به سرطان معده باشند و از سوی دیگر خوردن میوه و سبزی‌های تازه محافظی در برابر این بیماری است.

کد خبر : ۸۴۵۷۰
بازدید : ۱۰۴۳
کشنده‌ترین سرطان در ایران کدام است؟ 
احتمال بروز سرطان معده در مردان دو برابر بیش از زنان است و استعمال سیگار را می‌توان مهمترین علل آن دانست. عباس هدایت آنکولوژیست افزود: سرطان معده می‌تواند از طریق لایه بیرونی معده به اندام‌های مجاور مانند لوزالمعده مری یا روده منتشر و از طریق خون به کبد، شش‌ها و سایر اندام‌ها نفوذ می‌کند.

وی اظهار داشت: سرطان معده از ۵۰ سال به بالا آغاز می‌شود و سن شیوع و افزایش شیب بیماری، از ۶۰ سال به بالا بوده و بروز این بیماری در کشور ۱۰ سال جوانتر از دنیاست.

این آنکولوژیست خاطرنشان کرد: افرادی که رژیم غذایی آن‌ها پر از غذا‌های دودی، شور یا ترشی باشد، ممکن است در معرض خطر مضاعف ابتلا به سرطان معده باشند و از سوی دیگر خوردن میوه و سبزی‌های تازه محافظی در برابر این بیماری است.

این پزشک ادامه داد: عفونت، خطر التهاب معده و زخم معده و همچنین ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد و احتمال ابتلای سیگاری‌ها به این بیماری بیشتر از آن‌هایی است که سیگار نمی‌کشند.

هدایت با بیان اینکه سرطان معده کشنده‌ترین سرطان در ایران است، افزود: این سرطان سالانه جان هشت هزار نفر را می‌گیرد و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت حدود یک سوم مرگ و میر‌های ناشی از سرطان معده به دلیل عادت‌های غذایی و رفتاری نادرست مانند مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزی ها، عدم فعالیت فیزیکی، مصرف دخانیات و ... ایجاد می‌شود.

وی، تصریح کرد: شرایطی که باعث ایجاد التهاب یا دیگر مشکلات در معده می‌شود، التهاب مزمن معده، کم‌خونی، سابقه خانوادگی سرطان از مهمترین عواملی است که خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد و سوء هاضمه یا یک احساس سوزش در معده، آروغ زدن، حالت تهوع و استفراغ، نفخ معده بعد از غذا، کاهش وزن، احساس درد یا ناراحتی در شکم، اسهال یا یبوست، کم شدن اشتها، احساس ضعف و خستگی، خونریزی و استفراغ خونی یا وجود خون در مدفوع و ورم شکم از علایم این بیماری است.

به گفته این استاد دانشگاه، مصرف کافی سبزی‌ها و میوه‌ها بصورت روزانه، استفاده از یخچال برای نگهداری از مواد غذایی فاسد شدنی، مصرف غلات همراه با سبوس و فیبر‌های غذایی، پرهیز از خوردن غذا‌های دودی شده و کاهش مصرف ترشی‌ها، استفاده کم از گوشت قرمز و کباب شده روی شعله مستقیم آتش، خودداری از مصرف الکل، پختن مواد غذایی بصورت آب پز کردن، بخار آب و داشتن فعالیت فیزیکی منظم روزانه از سرطان معده پیشگیری می‌کند.

هدایت افزود: سرطان معده روز به روز در کشور درحال افزایش بوده و این بیماری علامت مشخصی ندارد و تشابه درد‌های آن با درد زخم معده و اثنی عشر، تشخیص را برای پزشکان با مشکل مواجه کرده است.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید